Blogindítás - avagy miért pont biosör?

2018.11.11

Szóval miért biosör?

1. Mert sörivő és sörfőző vagyok, és néha tényleg nagyon elszomorít az a minőség, amit a boltokban kapunk. Hiszek benne, hogy mindenkinek joga van a jó minőségű egészséges alapélelmiszerhez, és a legkiválóbb minőséget csak bio - azaz helyesebben: ökológiai - szemléletet alkalmazó gazdálkodásból lehet előállítani. 

Kiváló minőségű élelmiszer alatt én a kiváló beltartalmi értékkel rendelkező, szennyezőanyagoktól mentes és finom élelmiszereket értem.

Kenyér = Alapélemiszer, 

Sör = folyékony kenyér, 

Sör = alapélelmiszer

2. Bioval kapcsolatban nagyon megosztó véleményeket hallani, sajnos még kutatóktól is. Általam nagyra tisztelt biológus kutató mondta nekem: "Nem hiszek a bioban!". Mondta mindezt úgy, hogy élete nagy részét laborban töltötte, és a biokutatáshoz, ökológiai gazdálkodáshoz semmi köze nem volt. 

Hinni lehet olyanban, amit nem ismerünk, amire egzakt bizonyítékunk nincsen, és persze tényekre is lehet azt mondani, hogy nem hisszük el. Csak akkor nincs értelme beszélgetnünk a bio előnyeiről, mivel az érveléseket, tényeket "ezt én nem hiszem el" válasszal le lehet söpörni. Én tényeket és érveket szeretnék megosztani veletek, de ehhez az kell, nyitottak legyetek, és ne legyen határozott prekoncepciótok.